Behandelingen

Courtin heeft diverse huid verzorgende en verbeterende behandelingen met Tea Tree producten.  De behandelingen in de salon zijn niet alleen preventief, maar ook bijzonder effectief bij huidproblemen.

De Courtin pedicure of schoonheidsspecialiste gebruikt tijdens de behandelingen de producten die precies afgestemd zijn op jouw huid. Vrijwel alle producten die uw Courtin specialist tijdens de behandeling gebruikt, zijn eveneens verkrijgbaar voor thuisgebruik.

Bij probleemhuiden en voetproblemen worden sommige Courtin behandelingen in kuurverband aangeraden. De behandelingen samen zijn dan een intensieve probleemoplossende kuur. Thuis ondersteun je de kuur tussen de behandelingen in. Dat doe je eenvoudig door thuis dezelfde producten van Courtin te gebruiken. De specialist geeft je een passend advies.

 

Ben je onder behandeling van een dermatoloog? Vraag dan aan de behandelend arts op welke wijze je de aanpak van jou huidprobleem zo goed mogelijk kunt ondersteunen.

Passieve acné

Passieve acné is een vorm van acné waarbij de puistjes onderhuids blijven. Deze onderhuidse ontstekingen vormen rode bultjes op de huid, maar manifesteren zich niet als puist. De huid moet de ontsteking onderhuids weer afvoeren. Met de Courtin behandeling worden bestaande ontstekingen sneller afgevoerd en nieuwe ontstekingen geremd. De huid knapt zienderogen op. Passieve acné komt vaak voor i.c.m. actieve acné, in beide gevallen geldt dat het achterhalen van de oorzaak moeilijk is en behandeling een kwestie van een lange adem. Met een actieve behandeling met Courtin Tea Tree producten is echter een zeer goed resultaat haalbaar.

Actieve acné

Bij actieve acne vormt zich een ontsteking in de huid die naar buiten treedt. Dit wordt zichtbaar als puist, die na verloop van tijd een wit kopje krijgt. Deze worden vakkundig door de schoonheidsspecialiste verwijderd zonder dat er littekens ontstaan. Door deze Courtin behandeling wordt het ontstaan van nieuwe ontstekingen geremd, waardoor puistjes tot een minimum beperkt worden.

Skincare behandelingen

Footcare behandelingen

Skincare behandelingen

Courtin behandeling

De spa Tea Tree Lift-off behandeling

(na acne kuur, bij passieve acne, eczeem en psoriasis)

 • Speciale huidtypes zijn vaak gedehydrateerd. Dit masker pakt deze dehydratatie intensief aan. In combinatie met Tea Tree olie worden de huidfuncties gereguleerd.
 • Door de afsluiting van dit masker wordt de hydratatie van de huid sneller op peil gebracht en voelt de huid soepel aan.
 • De huid ziet er jonger uit en droogterimpels zijn verdwenen.
 • Heeft een anti-irriterend effect en bevordert de celgroei en celvernieuwing.

De behandeling

De behandeling start met een reiniging van je gezicht en de hals met de Courtin reinigingsmelk en lotion. Daarna wordt de huid gescrubd met de Courtin Rub-off peeling. Deze mag 5 minuten inwerken en word dan afgerubbeld. De huid is nu gereed voor de Lift-off behandeling.

Op de probleemzones word een ampul Pure Tea Tree olie gebruikt, daarna word het Peel-off masker aangebracht. Daarbij worden mond en ogen vrij gelaten.

Na de inwerkperiode zul je merken dat het masker niet meer vloeibaar is maar rubberachtig aan voelt. De specialist haalt deze in een handeling van je gezicht.

Eventuele restjes van het masker worden met de lotion verwijderd. Daarna wordt de behandeling wordt afgesloten met de Courtin 24-uur crème of fluïde, eventueel met een korte ontspannende massage.

Courtin groen_01

Gezichtsbehandeling passieve acne

(na acne kuur, bij passieve acne, eczeem en psoriasis)

 • Brengt de probleemhuid in balans en werkt actief voor langere periodes.
 • Absorbeert een overmaat aan glans.
 • Voedende werking.
 • Reguleert de afvoer van overtollig talg en vocht in de vette huid.
 • De huid voelt zacht en soepel aan en is beschermd tegen invloeden van buitenaf.

 

De behandeling in het kort:

De behandeling start met een reiniging van het gezicht en hals met de Courtin reinigingsmelk en lotion. Daarna word de huid gescrubd met de Courtin Rub-off peeling. Deze mag 5 minuten inwerken en word dan door de specialist afgerubbeld.

De huid word gestoomd met enkele druppels Tea Tree in het water. Daarbij worden de ogen afgedekt met wattenschijfjes. Onzuiverheden worden behandeld en de acne word aangestipt met Pure Tea Tree olie.

De Courtin 24-uurs crème wordt aangebracht met een ontspannende massage. Het Courtin masker wordt aangebracht op gezicht/hals en eventueel decolleté. Als het masker heeft kunnen intrekken wordt deze afgenomen met een lauw/warme handdoek.

Na het masker wordt de huid nogmaals verfrist met de Courtin lotion, daarna kan naar keuze de Courtin 24-uurs crème of fluïde worden aangebracht.

 

Deze behandeling wordt aangeraden 1x per week, gedurende 10 weken achter elkaar.

Daarna kan er afgebouwd worden.

Courtin model_02

Courtin Acne treatment

(na acne kuur, bij passieve acne, eczeem en psoriasis)

 • Geschikt voor de vette/onzuivere huid.
 • Het beste resultaat in kuurverband.
 • Onzuiverheden worden intensief bestreden en de huid word diepgaand gereinigd.
 • De opperhuid wordt verdund waardoor verstoppingen eerder opgeheven worden.
 • Huidirritaties verminderen en eventuele roodheden worden gekalmeerd.
 • Littekens kunnen voorkomen en/of verminderd worden.

 

De behandeling in het kort:

De behandeling start met een reiniging van het gezicht en hals met de Courtin purifying gel welke word afgenomen met een vochtige lauw/warme handdoek of wattenschijfjes. Met Courtin Lotion worden de laatste restjes make-up en de purifying gel verwijderd.

De Courtin enzymatische peeling wordt aangebracht en moet enkele minuten inwerken alvorens deze wordt afgenomen met een vochtige lauw/warme handdoek of wattenschijfjes.

Na de peeling wordt het Soothing gel mask aangebracht op gezicht/hals en decolleté om de huid na de dieptereiniging intensief te kalmeren. Daarna wordt het masker afgenomen met een vochtige lauw/warme handdoek of wattenschijfjes.

Het acne clear spot serum word aangebracht op het gezicht. Door middel van licht kloppende vinger bewegingen wordt de doorbloeding van de huid gestimuleerd. Het Courtin vliesmasker wordt over het serum aangebracht dat vervolgens enkele minuten blijft zitten.

Het masker wordt in een geheel afgehaald en restanten worden verwijderd met de Courtin Lotion. De behandeling wordt afgesloten met de Courtin 24-uur crème of fluïde.

 

Footcare behandelingen

Voet behandeling

De Spa voetverzorgende behandeling

(Met Courtin Spa foot mask)

 • Geschikt voor de meest voorkomende voetproblemen.
 • Als extra verzorgende en hydraterende ondersteuning bij een pedicurebehandeling.
 • Werkt hydraterend, verzachtend en zuiverend.
 • Verkoelende werking door toevoeging van Citrus Limon en Menthol, dus ideaal voor de zomer.

 

De behandeling in het kort

De behandeling start met het reiniging van de voeten middels een heerlijk ontspannen Courtin voetenbad. De voeten worden gedroogd en gereinigd met de Courtin hygiënische gel.

Na de reiniging worden de voeten gescrubd door het aanbrengen van de Courtin Rub-off peeling. Deze mag 5 minuten inwerken en wordt dan afgerubbeld. Daarna worden de voeten afgenomen met een lauw/warme handdoek. Hierna volgt de reguliere voetverzorging als nagels knippen, vijlen etc.

Per voet wordt het masker gemengd en aangebracht. Na het aanbrengen gaat je voet in een plastic voetzak gevolgd door een badstof voetzak. Het kan ook een handdoek zijn.

Nadat het masker heeft kunnen inwerken wordt deze in zijn geheel afgenomen en wordt de huid verfrist met de Courtin voetdeodorant spray.

De nagelplaten worden in gemasseerd met Courtin nagel olie. Op aangedane plekjes wordt Pure Tea Tree olie aangebracht. Daarna sluit de pedicure de behandeling af met een voetmassage met de Courtin massage en voet balsem.

 

 

viet behandeling

De Spa verwarmende voetverzorgende behandeling

(Met Courtin Spa self-heating foot mask)

 • Geschikt voor de meest voorkomende voetproblemen.
 • Als extra verzorgende en hydraterende ondersteuning bij een pedicurebehandeling.
 • Gember werkt zuiverend en verlichtend, ook bij pijnlijke gewrichten.
 • Het masker wordt tussen de 35 en 40 graden Celsius, dus de voeten worden heerlijk warm waardoor de doorbloeding wordt gestimuleerd. Ideaal voor de winter.
 • De huid voelt na dit masker zacht en soepel aan.
 • De huid is beschermd tegen schadelijke invloeden van buitenaf.

 

De behandeling

De behandeling start met het reiniging van de voeten middels een heerlijk ontspannen Courtin voetenbad. De voeten worden gedroogd en gereinigd met de Courtin hygiënische gel. Na de reiniging worden de voeten gescrubd door het aanbrengen van de Courtin Rub-off peeling. Deze mag 5 minuten inwerken en wordt dan afgerubbeld. Daarna worden de voeten afgenomen met een lauw/warme handdoek. Hierna volgt de reguliere voetverzorging als nagels knippen, vijlen etc.

Per voet wordt het masker gemengd en aangebracht. Na het aanbrengen gaat je voet in een plastic voetzak gevolgd door een badstof voetzak. Het kan ook een handdoek zijn.

Nadat het masker heeft kunnen inwerken wordt deze in zijn geheel afgenomen en wordt de huid verfrist met de Courtin voetdeodorant spray.

De nagelplaten worden in gemasseerd met Courtin nagel olie. Op aangedane plekjes wordt Pure Tea Tree olie aangebracht. Daarna sluit de pedicure de behandeling af met een voetmassage met de Courtin massage en voet balsem.