Tea Tree Olie

Original Australian Tea Tree

Wat is Australian Tea Tree olie?

Tea Tree olie komt oorspronkelijk uit Australië en is afkomstig van de bladeren van de Melaleuca Alternifolia. Er zijn tientallen kilo’s tea tree bladeren nodig om enkele druppels essentiële olie te verkrijgen. Door middel van distillatie, een zéér natuurlijke productiemethode met strenge kwaliteitscontroles, geeft het een productzuiverheid van 100%.

Courtin - Tea Tree olie

Oorsprong

De Melaleuca Alternifolia boom groeit in het Australische Nieuw Zuid Wales en in gedeelten van Nieuw Zeeland en Nieuw Guinea. De boom wordt ongeveer 8 meter hoog en behoort tot de Mirtefamilie, waaronder ook de kruidnagel en guave vallen. Hij heeft naalden en blijft het hele jaar door groen.

De naam TeaTree vindt zijn oorsprong in 1770. Na een expeditie naar Australië nam James Cook een aantal bladeren mee naar Engeland. Hij maakte er thee van en hier ontstond de naam TeaTree, of theeboom in het Nederlands.

Tijdens WOII werd TeaTree olie vaak gebruikt om wonden te verzorgen maar met de opkomst van antibiotica verdween deze methode langzaam naar de achtergrond.

Geur

De geur van de essentiële olie lijkt iets op kamfer en eucalyptus, maar is kruidiger en houtachtiger nadat de eerste geurmoleculen zijn verdampt.

Kleur

Juist omdat het een puur en natuurlijk product betreft, kan de kleur van de zuivere olie variëren van kleurloos tot licht geel.

Heilzaam

De olie heeft een bijzonder heilzame werking. Het kan puur of verdund worden aangebracht op de huid voor verschillende aandoeningen. Tevens kan de Courtin Pure Tea Tree olie aan Courtin producten worden toegevoegd voor een hogere concentratie Tea Tree olie te krijgen. Let wel op, meer wil niet zeggen dat de Tea Tree olie beter werkt. Gebruik het dus met mate.

Het gebruik van Tea Tree olie

 

Courtin pure Tea Tree oil kan op vele manieren ingezet worden. Hieronder volgen een aantal adviezen voor het gebruik van de olie. Voor alles geldt; gebruik niet te veel en tel de druppels goed. Meer druppels werken niet beter of sneller. Gun de natuur haar tijd!

 

Informatie vooraf

 

Let op! Courtin Pure Tea Tree oil is alleen bedoeld voor uitwendig gebruik!

 

Allergie test

Voor je gebruik gaat maken van Courtin Pure Tea Tree oil is het raadzaam een allergietest uit te voeren.

Wrijf 1 druppel olie in de knie- of elleboogholte: als deze plek na 48 uur rood is, de olie niet gebruiken. Eventueel verdunnen en aangelengd gebruiken.

 

Was de handen goed na gebruik, zodat de olie nooit met de ogen of contactlenzen in aanraking kan komen.

 

De olie irriteert de normale huid niet en is bij normaal gebruik niet giftig. Tijdens de zwangerschap en bij baby’s (tot 18 maanden) alleen verdund gebruiken. Dat geldt ook voor huisdieren, maar let op: Tea Tree olie is giftig voor katten! Dus gebruik deze olie dus nooit voor je kat.

Puur

Gebruik de olie puur of licht verdund op de te behandelen aandoening of plek.

Verdampen

Een paar druppels olie op een zakdoek, lakens of geurlampje. Plaats een vochtig doekje met enkele druppels olie op verwarmingsradiator of in de verdampingsbak om de lucht te zuiveren.

Baden

Voeg 2 – 3 druppels olie aan het badwater toe gecombineerd met de Courtin reinigingsgel voor hand en gezicht.

Kompressen

Maak een oplossing van 2 – 4 druppels olie met 100 ml. water en een beetje Courtin wasgel voor hand en gezicht. Goed roeren. De kompresdoek drenken in de oplossing en dit een paar minuten op de betreffende plaats houden; enkele malen herhalen. De temperatuur van het water aanpassen aan de te behandelen kwaal.

Massage

De olie moet voor massage altijd vermengd worden met een ander product.

- Lichaamsmassage

Voor het lichaam is het advies enkele druppels toe te voegen aan de Courtin bodymilk.

- Gezichtsmassage

Voor het gelaat is het advies enkele druppels olie toe te voegen aan de Courtin 24-uurs crème. Voor het gezicht met een concentratie van max. 3% essentiële olie. Gebruik niet te veel en tel de druppels goed. Meer druppels werken niet beter of sneller. Gun de natuur haar tijd.